ВЕЛИКДЕН
Яйчицата са красиви само в един ден -
а този ден е Великден!
Мама идва тук, при мен
и намазва ме със цвят - цвят червен.
Три дена този празник трае
и всеки от тях желан е - то се знае!
Всеки на мoйто яйчице желае
силата да разгадае.
Синьо на цвят е мойто яйчице,
а от колебание премигва твойто личице -
дали твойто яйчице ще стане на ролце,
защото - че ще победя - ми казва мойто сърчице!
Ралица Костова
© Ралица Костова All rights reserved.
Pi6i, mili4ka!!!