May 5, 2013, 7:27 AM

Великденско чудо 

  Poetry » Other
531 0 4

 

Щом тази заран се наспахме,

във кухничката се събрахме,

и всеки грабна във ръце,

по боядисано яйце.

 

И внучката, с яйце-борец,

със свойто чукаше наред.

 

В миг, моето яйце щом счупи,

петле от него се излюпи - 

с красиви шарени перца, 

и блеснали като слънца.

 

И кухничката с вик разтресе:

 

- Ура, Ура, - Христос възкресе!

По неговия пример аз,

пред вас възкръснах в този час!

 

И към первазчето подхвръкна,

и през прозорчето изхвръкна,

и литна - накъде не зная -

високо някъде към рая!

 

Пленено от такова чудо,

сърцето ми затупка лудо!

От радост щеше да се пръсне!

 

Щом от едно яйце сварено,

и боядисано в червено,

можа петлето да възкръсне,

то и Христос ще е възкръснал!

 

И комунизмът ще възкръсне!

 

И пак септември ще е май!

 

И милият ни роден край,

пак някога ще бъде рай!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И такива чудеса стават по Великден. Поздрав!
  • Честито възкресение и на вас, Василена и Виолета!
    Само че ти, Василена, както виждам още не си дорасла, за да бъдем набори!
  • Честито Възкресение!
  • Поздравления за оптимистичното
    стихотворение, хареса ми!
    Бъди здрав, наборе!
Random works
: ??:??