Dec 19, 2020, 7:50 PM

Весела дружина 

  Poetry » For kids
747 2 3

Вазата ми сякаш светна
с чудни коледни звезди.
Тях направих от салфетка -
сякаш огънче гори.

 

А под нея спи еленът -
плюшен, но е като жив.
Патьо с папийонка дреме
„Мечо Пух“ с краче държи.

 

А от книгата излязъл
Прасчо във нощта грухти,
но еленът само каза:
„Тихо, искаме да спим!“

 

Цяла нощ и Рунтавелка
със шишарки си играй.
Прасчо буден спря до нея
и се заиграха май.

 

Мечо Пух с балон закичих -
към тавана полетя.
Зайо сънено наднича -
„Коледа ли е дошла?“

 

На магаренцето Йори
аз камбанка закачих.
Тича весело из двора
и камбанката звъни.

 

Че голям е, не побирам
тук във стаята при нас,
но подскача – няма мира
и прегази всеки храст.

 

С тази весела дружина
Коледа ще срещна аз.
И подаръци ще има
в ранния настъпил час!

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубава детска поема. Прочетох с удоволствие за любимите си герои от "Мечо Пух"
  • Още едно прекрасно детско стихотворение, но не е спазена темата на предизвикателството и се налага да го дисквалифицирам.
  • Хубава детска поезия! Гласувам и пожелавам успех.
Random works
: ??:??