Dec 24, 2009, 4:02 PM

Виден ден... 

  Poetry » Other
535 0 15

Рано е, утро е.

И мирише на студ.

Сняг покрил е земята.

Огън кладат.

Царевичаци пукат,

горящи.

 

 

Ден като другите, зимен.

Ден ... за разплата?!

Въртят белокаменно

колело колячите.

Ножове точат.

 

 

Днес е ден зимен -

колeден.

Ще се прощават

с свинята.

Кочина, кончина...

Гърлен писък... И толкова.

 

 

Зима е. Бяло е.

Само сред двора

лежи свинята.

И край нея –

суетят се колячи.

С греяно вино

във чашите,

 

...

искат й прошка.

За да си стоплят

...душата.

Пръжки цвърчат връз жарта.

На ден не като другите -

виден ден - Колeда.

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??