Feb 27, 2009, 2:22 PM

Виж ги 

  Poetry
487 0 3
 

Днес  лутат се очите ми в тъмнина.

Недосънували най-краткия си сън.

Взират се те още в мрака.

А  тъмно е, все още тъмно е вън.

 

От  огъня, горящ в камината...

върху прозореца  пробягва светлинка.

Лудешки спуска се  в  комина вятърът.

Не ми се тръгва, не ми се тръгва...

 

В далечината чу се звън,

шепот от цъфтящи вишни.

Но тъмно е все още вън,

дори щурците са заспали.

 

Виж ги.

 

 Полусънно...

 

 притихнали във тишина,

усещайки, тревите не шептят...

Очите ми - във тишина,

във мрака  взрени, пак  трептят.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??