Nov 20, 2020, 8:54 PM

Виртуозност 

  Poetry » Landscape, For kids, Other
384 5 4

Морето днес е в истински фурор,
величествено... в стола на безкрая.
С диапазон вокален на тенор...
от арията му... небето се разтваря.

Притихнали са гларусите черно-бели.
Кормораните, от смайване не схващат,
че вълните вече, снежно побелели,
Есента с концерт на виртуоз изпращат.

Звездите във захлас, дори не мигат,
Луната щедро сипе светлина в ефир.
Скалите царствено в пръски се обличат
щом вълните правят им  шпалир.

Облак тъмен в миг завеси плътни спусна,
гларуси за бис запляскаха с криле.
Небето от възторг в сълзи избухна...
Морето биса с удоволствие прие.

Тогава... в гръмотевичен спектакъл...
Морето и Небето се сляха във дует.
Вятърът  във скреж се бе облякъл...
поднасяше от мълнии букети... с пирует.

24.10.2020г.

© Теодора Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??