/ по истински случай/
Поставили един поет,
редакция да управлява...
Но той понеже бил проклет,
присъди почнал да раздава...
И както днес не е в Европа,
размахал тежката си сопа!
Наперен бил, като петел...
И с мания да ръководи,
и към Олимп с Пегас поел,
след свойте първи кукловоди.
А пък подвластните народи,
не искали той да ги води!
Макар, че били несъгласни
и те ще влезнат в мойта басня!
И този мъничък петел,
из двора взел да кукурига,
пред боса си глава навел
но спрятал не една интрига!
Да се греши е най-човешко!
Той знаел този постулат,
затова все търсел грешки,
а с грешки е света познат!
И мене с реплики най-груби,
ме прати в пенсионен клуб...
И със другарите си други,
да търся техните услуги!
Къде съм тръгнал да се меря,
аз нямам тоз капацитет?!
В елита му, не съм приет,
и няма защо да се зверя!
Подгони ме за правописа!
Каза, че български език не знам...
И с гадни думи ме изписа,
а аз от тях изпитах срам...
Къде се пишат запетайки?
Какъв е моя буквен ред!?
И аз такава таратайка,
не мога да вървя напред!
Затуй, че бях добър във спорта,
не съм за тяхната кохорта!
И аз след приказки такива,
ще трябва да съм във архива...
... Но не щеш ли за "зла врага",
тъй както в басня се полага,
дойде един добър юнак
и срита горния глупак...
О, моля ви се във Европа,
и днес носете свойта сопа,
гадняри има още тука-
а трябва да са на боклука!
28.10.2011г.гр.София
© Христо Славов All rights reserved.
Stihovebg и Bukvitе, в които съответно съм публикувал 1503 стихотворения и в другата повече от 300.Сам си направете заключенията, аз няма да Ви помагам! С поздрав Hekredel