Nov 29, 2009, 2:33 PM

Вносен сорт - "любовно" зелье" 

  Poetry » Humour
910 0 34

'Га лани ми дунеси цветиту
на гарата, във кафенье "Планета",
сидеши сам и някъде съ чешиши,
а аз киризих плахичку през "плета".


Видя ма, ей! Па 'дигна си муцунката
и черни си очи във мен забоди.
Кат' чер хайвер върху филийката -
намаза ме... Сърце в крака пуложих!


Пудади ми букета с жест несръчен,
'ма 'ич ни щя да обясниш кво йе,
чи от пазара за цвитя казàла лелката"
"Сорт вносен йе, момче - "любовно" зелье!"


Ти знайш - жината си йе нежну цветье!
Огрее ли го тъй лъчът на Любовта,
дори да пуднесеш салатно зелье,
от щастие ще заухае при това!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??