Нема да имаме пари
да ја купиме желбата на болниот
ниту на сиромашниот
кој пред излогот
гледа во раскошот на светот
во мое и твое име
како мала билка
ќе никнам во долината на прадедо ми
каде децата наоѓаат читанки
за да не бидат боси.
© Sanja Atanasovska All rights reserved.