Стремително засилване и скок
във водната енергия на масите -
пропадаща дъга, пръски на възбог
и ахване на светлина прекрасна.
Немеят думите пред този вик
на свободата с болка възвестила:
скалите тук са земната ми сила
и тя преражда радостта ми в миг.
© Стойчо Станев All rights reserved.