Jun 17, 2011, 9:26 AM

Война 

  Poetry » Other
456 0 1

Война



 Дните на война са тежки,
развиват се като игра на  шах.
 Генерали бавно местят своите пешки,
 в небето - облаци от прах,
сърца обвити в ужас и страх.


Гърмежи след гърмежи,
 изтезания, палежи  и грабежи,
 военнопленници, влачени във мрежи.

До вчера непознати, днес другари -
 един здрав, друг болен от холера,
на трети ръката му трепери.


Стотици  трупове след огъня картечен.
 Чуват се викове: „Напред, на НОЖ!”.
 Войниците, подивели като бикове,
търчат  с насочени напред щикове.

 


 Войната прави младите бойци герои,
малцина оцеляват.
Много ще почиват във покои
и имената им ще се споменават.


 Дни, месеци, години и войните отминават,
само стари рани и спомени за тях остават.

© Веселин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • един здрав, друг болен от холера,
    на трети ръката му трепери - е това вече ме разби
Random works
: ??:??