Войник на Съдбата
Един дълг, една съдба,
едно сърце гори във мен.
Един живот, една душа
и аз - към звездите устремен.
Обух кубинки, надянах алена барета,
слях се бавно с камуфлажа.
И все напред - като Халеева комета
свойта гордост да покажа.
Оставих любима надалеч,
обърнах гръб на две протегнати ръце.
И в нощта студена, вместо меч,
калашник топли моето сърце.
Стоя на пост във дъжд и студ
с гордо вдигната глава.
И остър нож кат' изумруд
докосва моята ръка.
И ето, мина се година,
тръгвам аз за чужда страна;
моята мисия е да замина
и в Ирак да водя война.
Но ни пустинята гореща,
ни слугите на Аллах,
ни умората ни тежка
ще спрат войнишкия замах.
Ще отекне гръм от автомати,
ще запука зъл, картечен грак...
Но знам, че терористите брадати
ще потънат в всепоглъщащия мрак.
Ще се върна в своята родина,
навярно много променен.
И знам, че моята любима
ще е забравила за мен.
Тя ще е със друг, ще има и дете,
но един спомен в сърцето ще тежи.
Споменът за две забравени ръце,
галещи нейните коси.
Но сега съм тук, утре заминавам,
сега съм с нея за последно в нощта.
Едно сърце до болка ранявам,
едно сърце, желало любовта.
Това е дългът ми, това е моята съдба -
да воювам за родната армия
и с риска да срещна смъртта,
аз служа на Република България.
Nick Dracula
Т'ва стихче е специален поздрав за целия първи модул, с които изкарахме 6 седмици на военна подготовка в Плевен (от 8-ми октомври до 16-ти ноември 2007г.), и по-специално 3-ти батальон, и още по специално 1-ва рота, и още по-специално 2-ри взвод (най-добрите) и най-специално стая 205 :)))
P.S. Мацките от 1-ви батальон беха мноооо'О свежи :)
© Антон Городецки All rights reserved.
Soldier of Fortune е израз, който означава mercenary – наемник
т.е. заглавието е НАЕМНИК или НАЕМЕН ВОЙНИК.
US Military Dictionary: soldier of fortune
A person who works as a soldier for any country or group that will pay them; a mercenary: he had fought with soldiers of fortune in South Africa, Chad, and Lebanon.
English Collins Dictionary - English synonyms & Thesaurus
a man who seeks money or adventure as a soldier; mercenary
Dictionary: soldier of fortune
n., pl. soldiers of fortune.
One who will serve in any army or undertake risky tasks for personal gain or love of adventure.