Sep 21, 2021, 10:47 AM  

Врабченце 

  Poetry » Other
199 2 9

Врабченце съм нахакано и сиво
и с есента из стария квартал
рисувам лято дето си отива,
за пъстрите листенца ми е жал.

 

Врабченце съм и уличен побойник,
от мене всички котки се боят.
Сърцето птиче цвърка неспокойно,
живот на глътки в бързащия град.

 

Врабченце съм и в шепата на Бога
живея ден за ден. И съм добре.
На юг да съм, не искам и не мога,
боецът градски тук ще си умре.
 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??