Nov 26, 2019, 8:16 AM

Време 

  Poetry » Phylosophy, Odys and poems
904 0 0

 

Задавах въпрос,доста често преди,
"Кое е най-ценно в живота,да може да се следи,мери или просто брои?”
Най-правилен и точен отговор,намирах-
В заглавието,просто думата"време".

Времето
Ценно е,даже е най-ценното,
Не можем да го върнем назад,
Или пауза да сложим,
Дори за размяна не става.

Времето
Живеем го само веднъж,и това е.
Не се продава,даже да го върнем не можем.
Безсилни пред него сме ний.

Времето
То ни владее,като кукла на конци.
Прави си каквото поиска,
Взима си всичко,и трудно ни дава.

Времето
Колко много с нас си играе.
А ние безсилни към него,
Без гласни обвити в неволя.

Времето
Можем единствено да го използваме.
Без да го пазим за после,
Да го живеем,друго не можем,
Избора наш е,и начина също.

Времето
Да го живеем,това е.
И да упорстваме,друг начин няма.
Няма упътване,нито начин за ползване,
Въпрос има-единствен-"Кога?"
Stoimen Ivanov

© Стоимен Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??