Oct 16, 2007, 10:48 AM

ВРЕМЕ 

  Poetry
581 0 12
Ослепена до дяволски черно,
любовта се превърна във жлъч!
Днес да бъдеш подлец
е модерно  -
сред преситена в имане глъч -
на мотори, костюми... и папки.
На гишета, компютри... и страх,
на позьори и "пеещи" патки,
приучаващи "мъдро" на грях!
Днес е време на кльощави кукли,
"поумнели" от джойнт и от глад.
Тръскат важно изкуствени букли,
чупят пръсти, трагично реват
за децата, умиращи в бедност,
за природата, тънеща в смрад...
И усмихват се  свръхубедено:
"Любовта ще спаси този свят!"
Днес е време на баш тарикати
със зализани, плоски глави!
Тъпчат нагло в  устите комати,
а на другите хвърлят трохи...
Днес е време лъжовно и алчно!
Сред витрини и сгради... си сам.
Под фалшивото лустро на злато,
във душите ни стърже ръжда!
................
Днес е време на бунт и крещене!
Трябва някой да каже: "ДО ТУК!"
За да има за бъдните... време!
Без душевен... и градски боклук...


© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??