May 11, 2019, 1:54 PM

Време за влюбване 

  Poetry » Love
446 4 3

Да се влюбиш през зимата,

напук на студа!

Да отвориш сърцето си,

когато всички затварят вратите!

Да оставиш душата си да полети,

когато всички са вътре на топло!

Да видиш слънцето

в най-сивите дни!

 

Има ли време подходящо за влюбване?

Има ли сила, която да те спре?

Има ли огън, който ще спре да гори?

 

Жар сред жарта...

Пепел от пепел...

Дим през дима...

 

Сянка от двама -

танц през нощта.

Пустош пребродена -

мисъл изказана.

Дъх недовършен -

шепот и стон.

 

Един милион мисли обречени,

един милион болки изречени,

един милион усмивки изсечени,

в скалата на времето,

край реката на забравата!

 

Има ли време подходящо за влюбване?!

Има ли време щадящо погубване?!

 

Погубвам се в теб,

до края се сливам,

без мисъл оставам,

до теб да вървя!

© SMooth All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря на всички добавили в "любими"!
  • Благодаря, Мариана и ме извини за закъснението!
    Благодаря, Марко, че си прочел!
    Винаги е време за влюбване, стига то да е споделено и истинско Просто моето беше през зимата и затова се роди този стих
  • Да се влюбиш през зимата,
    напук на студа!
    Прекрасно ! Най-доброто време за влюбване !
    Поздрави за творбата !
Random works
: ??:??