Тъй както си седях и книга си четях,
глава ме нещо заболя.
Една позната ми каза :
- от магнитните бури е това!
А бе какви времена!
И дядо и баба и тате и мама,
полека с годините поеха
по далечният небесен път.
Аспирин и аналгин,
камфор и ракия за разтривка,
гореща керемида за настинка.
Не бяха бури, не бяха хали,
пандемии и чудеса!
Бодеж получиш в кръста - ибупрофен,
в кракът - волтарен,
за стомах - лопедиум, спазмалгон,
ръце, глава и други некви си части......
и пиеш магнезий, цинк, калий, калций,
мед, желязо с добавка, витамини разни!
Сезонът есен е дошъл
и ти ще трябва да се грипоимунизираш,
омръзна ми от имуностимуланти.
Затуй лекувам се
и вътрешно и външно,
с грозданка, туршийка и паталка!
На всеки препоръчвам - снабдете се и вие,
по - леко ще ви бъде с тази чуднотия!
© Румяна Щерева All rights reserved.