Sep 5, 2014, 2:09 PM  

Времето и ние 

  Poetry » Other
426 0 2

Виж времето ни как лети!
До вчера беше лято, есен
и часовите си стрелки
отново трябва да преместим.

А организмът, пригоден,
към дълги дни и къси нощи,
сега изнервен е съвсем
и пак съмнение ни пощи

за ползата или вреда
от часовата ни промена.
Но явно, нашата беда
е тук, в пулсиращата вена

и в кръвното ни е, че пак
при ставане се разцентрова.
Като последният глупак,
държавата ни, ужким нова,

Европа щом си вдигне крак
и тя, като онази жаба,
повдига своя, като знак
подкова да ни чукнат  лява.

А времето ни е едно
и безогледно как го шпорим,
то отреденото петно
по бързо ще запълним. Sorry.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??