Все по-категорично падат
на истините сенките в косите
и все по-трудно ги измивам –
сивеещи и присмехулни.
В неумолимите утра
понасям трудно светлината
и негримираните ми очи
остават все по-дълго празни...
И все по-често се препъвам
във хвърлена от някой дума –
боли като порезна рана,
посипана със сол от вятъра.
И все по-близка ми е болката
от предизвестените раздели,
и все по-малко искам да живея
във този паралелен свят,
където вече няма нищо мое,
освен един разлистен розов храст!
© Рада Димова All rights reserved.