Jul 30, 2022, 3:28 PM

Всеки сам си има собствен рай 

  Poetry
207 2 6

Да, всеки сам си има собствен рай,

сърцето е компаса за да стигнеш.

Понякога е нужно просто „Край“,

да кажеш и туптящо ще политне.

 

То знае съкровените места,

които все душите ни бленуват.

По слънчев лъч – в пътека светлина,

сред тъмното ... и без да се страхуваш.

 

Ала за да заслужим този дар,

минаваме през пропасти и болки.

През мерзости, през битките със звяр,

последният въпрос е – Още колко?

 

Съдбата знае всеки следващ ход

и дава знаци, стига да умеем,

така да го премостим тоз живот,

че юлско слънце в него да изгрее!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??