Mar 9, 2021, 9:43 AM  

Всичко е тук и сега 

  Poetry
756 7 29

Тази кал с цвят на кръв, е дълбоко, под ноктите скрита,
и в сърцето се впиват от борове остри бодли.
Слънце мащеха скубе (уж милва), от корен косите,
слънчогледи се смеят. Плашилото само боли.

 

Да е камък сърцето балканско, по тях да го хвърлиш,
та в гърдите ти свити, домът ти да спре да горчи.
Ала птиче е слабичко, бори се, с бурите върли,
оцелява, напук – тъмни облаци, светли очи.

 

И когато отмине, безследно поредната драма,
ще изправиш отново балканската своя снага.
По чукарите пътят напред се извива и няма,
няма минало, бъдеще... Всичко е тук и сега.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??