Jul 31, 2022, 9:03 AM

Всичко с тебе е любов 

  Poetry » Love, Strict forms, Other
657 5 9

Прекършената ти мечта

    с душата си споявам аз.

Да бъдеш жива красота

това желая всеки час.

    С душата си споявам аз

света ти - да е свеж и нов,

и откровен е моят глас -

        и всичко с тебе е любов.

 

Тъгата ти от есента

    и болката от зимен мраз

покривам с пъстрите цветя,

с уханния им мек екстаз.

    И болката от зимен мраз

стопява се сред благослов

на пролетният стих, в захлас -

        и всичко с тебе е любов.

 

И лятото е ето, да,

    с небесносиния елмаз

и слънчогледи, и жита

за тебе зреят с чуден клас.

    С небесносиния елмаз

изгрява Слънцето и зов

са топлите лъчи завчас -

        и всичко с тебе е любов.

 

Звездите милиард в нощта

    с Луната твои са до страст.

Дъга си моя след дъжда

и чувствен, в кръстопът, компас.

    С Луната твои са до страст

и сънищата в лек покров

или са полет на Пегас -

        и всичко с тебе е любов.

 

Ах, днес лика ти образцов

и славей, и щурец до транс

възпяват влюбено  с романс -

        и всичко с тебе е любов.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??