Mar 8, 2007, 1:38 PM

Всичко се връща 

  Poetry
712 0 3


И ето, че и аз искам сега
най-после да срещна любовта.
Зная, че много те нараних,
но нима ти мене не си?!
Вчера пак ми се обади,
а на мен ми стана досадно.
Всички тези години били са лъжа!
Долна измама е била любовта!
Защо пак се обаждаш на мен?
Защо ме търсиш всеки ден?
Върви при другата, нали е по-добра?!
Нали с нея си "преоткрил любовта"?!
Нали каза, че никога не си ме обичал?!
Нали непрекъснато по чуждо си тичал?!
Мислиш ли, че не зная за твоите изневери?
Хайде, не ми ги разправяй тия на мене!
Години наред ти прощавах,
а ти всеки път обещаваше,
че тази била е последна,
а аз се чудех коя ще последва...
Но вчера каза, че съм твоя смисъл.
Вчера каза, че ти липсвам.
Вчера каза, че не те интересува
друга, че без мен нищо не струваш...
Каза го и аз ти повярвах!
Толкова е невероятно -
една глупост и ти в мен имаш съмнения,
а аз, след всичко, все още ти имам доверие!
Не искам да говорим за нищо,
не искам дори и да мисля,
не... повдига ми се от това!
Всичко, наистина, било е лъжа!!!
Казват, че връща се всичко,
но ще се върне ли мойта усмивка,
ще се върне ли моя сън,
замествайки сълзите, които проливам на ум???
Аз искам до мен да има някой,
когото да не трябва да чакам,
да се раздели с поредната друга,
за да ми каже, че само аз го интересувам!
Само едно сега да ти кажа мога -
и ти ще си намериш майстора скоро.
Тогава ти ще проливаш сълзи,
тогава и теб като мен ще боли!
А на мен ми писна да ме нараняват,
а после аз да се извинявам,
напоследък крепи ме мисъл една и съща,
толкова кратка - ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА!!!




На Лазар

© Петето All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??