Oct 16, 2013, 7:52 AM

Всичко ще бъде наред 

  Poetry » Other
651 0 2

Всичко ще бъде наред

 

*вдъхновено от действителна измислица

 

Влизам в кабинета - закъсняла.

Професорът ме гледа недоволно.

(Бях и малко огладняла)

- За трети път, колежке! Сядайте - КОНТРОЛНО!

Еей така се ококорих

и не след дълго вратата от външната страна затворих...

 

Чух го подир мене да приказва

Сори, даже Деската я няма да... подсказва.

 

Ама съм и аз проклета,

не го научих тоз „финансовий отчет”.

Професорът е декан и на факултета...

Карай, всичко ще бъде наред!

 

Къде сега аз времето си да убия?

Къде-къде?  А, при гаджето ще се отбия.

По телефона казва „Сам съм, сам.”

А при него някаква кокона -

не я е срам!

Седи - изпъчила балкона...

И с размацано червило?!

Питам  „К’во се случва тук бе, МИЛО?”

Гледам аз своя любим,

а от ушите ми излиза ДИМ!

 

Напускам общежитието БЯСНА!

Нямам що да правя още тука,

А той след мене „Чакай! Аз ще ти обясня!”

„Чакай ” вика – ебати боклука!

 

Аз я зная - студентка в медицински,

Влязла там със връзки тъй - роднински.

Начервисана като маймуна,

аз мъж да съм, такова нещо не мога да целуна!

 

......................................

 

Успокоих си на сърцето оборота -

по-важни работи има във живота...

Отидох във на Мони бара

Поръчах си мартини с бучка лед - запалих си цигара,

всичко си изглеждаше наред.

След малко сграбчи ме нещо студено -

охраната до мене „Глоба!”... (Пушенето забранено!)

А, аз съм с 10 лева в джоба - кат’ ми стана притесненоо...

 

Нататък няма да разказвам...

Аз от оптимизма никога не се отказвам.

Изключение е само горният куплет.

Всичко друго ще бъде наред!  ;)

 

 

Октомври, 2012

© Сара Божикова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??