Aug 21, 2019, 7:33 AM

Всяка горяла 

  Poetry
122 0 0

ВСЯКА ГОРЯЛА

 

Всяка горяла в душата ти болка,
оставя късче празнина и мрак.
Искаш да я запълниш... о, колко...
Стаена остава там, в онзи злак.

 

Изправен, напред продължаваш,
но нова буря те превива на две,
скършеното изтръскваш, доказваш,
че още по-силни са двете ръце.

 

Празнотите в душата се умножават.
Накрая разбираш, че празна е тя.
Това, което по пътя не те побеждава,
те е превърнало в прах, в пустота.

 

Пълзиш всред отломки от спомени.
От тях изтръгваш пленена любовта.
Пускаш я в теб... сълза... да ромоли,
да те целуне на път за вечността...

 

20 08 2017

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??