Jul 13, 2011, 11:54 PM

Всякаква. Не никаква. 

  Poetry » Love
801 0 5

Любов...

Цял живот търсена... Все още търсеща...

Позакъсняла... Или пък бързаща?!

Намерена... Или отдавна изгубена?!

Безразсъдна... Дори до безумие.

Единствена... Или поредната?!

Първата... Или последната?!

Дълго чакана... Или внезапна?!

Ограничаваща... Или необятна?!

Недоизказана... Или от болка крещяща?!

Градивна и смислена. Или всичко рушаща?!

Истинска... Или красива заблуда?!

Спокойна и нежна... Понякога луда.

Безпощадна, безжалостна... Или всепрощаваща?!

По детски щастлива... Понякога страдаща.

Пазена в тайна... Или гордо показвана.

Поощрявана. Често наказвана.

Черно-бяла и тъжна. Или цветно прекрасна.

Хладна и сдържана. Или пък огненострастна.

Безименна... Или със име наречена.

С бъдеще... Или на гибел обречена.

Нежна и ласкава... Или безмилостно груба.

Лесно спечелена... Но по-често - трудно...

С етикет и цена... Или безценна...

Стойностна... Или преоценена.

Подарена. Или напълно заслужена.

Но винаги нужна.

Съвсем тривиална.

                       Или сладникава.

Любов всякаква. Не никаква.

 

© Александра All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря много за топлото посрещане и милото отношение... Това ми е първа творба и реших да потърся компетентно мнение по въпроса става ли изобщо за пред хора...Не зная даже и как трябва да се редят строфите, затова това не е точно стих, просто го написах, както го почуствах в момента. Благодаря за куража!
  • Страхотно е усещането!!!
  • Добре дошла!Стихът ти е страхотен!Успех за напред!
  • Поздрав!
  • Философия на любовта...
    Любов всякаквва, Не никаква!

    Много хубаво!
    Добре дошла, Александра!
Random works
: ??:??