Jun 2, 2021, 12:59 AM  

Втори юни за мен 

  Poetry » Phylosophy
580 3 14

/на Тихчо, който днес трябваше да стане на 32 години/

 

Днес трябваше да имаш ден рожден.

Трябваше... но волята бе друга.

Злото се намеси и за мен

втори юни... се превърна в луга,

затлачила се във клетото сърце,

изстискала до край сълзите,

без жал оплела мислите с въже,

очакваща да падна в низините.

Но щом си в мислите ми, рожбо, знам,

че има те, там нейде, в необята,

и с ангелите ти празнуваш... в храм,

усмихнато прегърнал светлината.

Затуй ти пращам цялата любов,

най-искрената, майчината, свята,

подарък да е... със красив обков

за вярата... що даде ми в отплата,

за силата, за нежните слова,

за сънищата стигнали безбрежност.

За всичко, сине мой, благодаря!

Целувам те... със цялата си нежност!

 

02.06. 2021 г.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??