Доживеем ли… април,
ще се втурна да продавам
моят глас, така немил,
срещу кинти ще го давам.
Ще му сложа топ цена,
някъде към двеста франка.
За да седна вечерта
с някоя прилична Ганка
в малко, битово кръчме
с две чемширчета на двора.
Със димящо чеверме
и с тълпи от гладни хора.
Да поръчам… барбекю
с малко хляб и две салати,
а от спиртното меню:
цяло буренце Фраскати.
Да отпуснем там души
в телесата - прегладнели.
И с възбудени гърди
да нехаем - кой печели
в настоящия тираж
със поредните… айдуци!
С кой ояден, нов апаш
ще изтръсквам пак улуци.
За да легнем вечерта
след погълнатата бъчва,
без да мисля - есента,
че отново в тази кръчма
пак ще харча за винО
скришно взетите парички
след поредния ни вот
за… крадливите якички.
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.