Паднал ангел от небето.
Предизвикал мощен трус.
Искал той в УНСС-то
да изкара някой курс.
Чул, че там себеподобни
купонясвали редовно.
Всички те били способни
да лудуват неуморно.
Влязъл вътре, за да зърне
и останал впечатлен.
Нивга той не ще се върне
горе, в рая, отегчен.
Моментално той обикнал
тез` чаровни същества.
В красотата им той вникнал*
и усетил любовта;
И сърцето затуптяло:
тътен мощен подир тътен;
и кръвта му закипяла;
вейнал вятърът попътен;
и отвял го при девойка
едрогърда, дългокрака,
със ботуши модна кройка -
лъч надежда е във мрака.
Той погледнал ù косите -
дълги, черни и прекрасни.
И разбрал ù по очите,
че обича бурни страсти!!
Нея сякаш я познавал -
май се казвала Янита**!
Дълго ù се възхищавал!!
В крайна сметка я попитал:
„Хей, създание прекрасно,
що те няма във Едем?
Мила, колко е ужасно
да е празен ден след ден!
Скитал там съм безконечно,
безнадеждно век след век!!
И след търсенето вечно
сетне аз намерих теб!!
Ти за мене си небето -
все тъй синьо и безкрайно -
всички риби във морето,
розово масло омайно!“
Ще повярва ли обаче
тя на тези думи „сладки“?
Не е вярно, че сваляч е,
но ще прави ли догадки?
И да вярва и не вярва,
ангел вечен си остава
като всички от състава!!
Само че не осъзнава!
Раят не е на небето,
не в библейските бележки!!
Той е тук – в УНСС-то -
при красивите колежки!!
* Установил, че е базирана на удължени мигли, фон дьо тен, червило, сенки и др.
**Даяна, Биляна, Ивелина, Десислава, Николета, Габриела, Мария, Милена, Валерия, Михаела, Кети, Елена, Петя, Райна, исках да ви спомена редом, но такива изящни създания като вас ме оставят без думи. А в потока още колко има...
© Сандостен Калций All rights reserved.