6.02.2011 г., 12:24 ч.

Второ слово за колежките 

  Поезия » Оди и поеми
993 0 6

Паднал ангел от небето.

Предизвикал мощен трус.

Искал той в УНСС-то

да изкара някой курс.

 

Чул, че там себеподобни

купонясвали редовно.

Всички те били способни

да лудуват неуморно.

 

Влязъл вътре, за да зърне

и останал впечатлен.

Нивга той не ще се върне

горе, в рая, отегчен.

 

Моментално той обикнал

тез` чаровни същества.

В красотата им той вникнал*

и усетил любовта;

 

И сърцето затуптяло:

тътен мощен подир тътен;

и кръвта му закипяла;

вейнал вятърът попътен;

 

и отвял го при девойка

едрогърда, дългокрака,

със ботуши модна кройка -

лъч надежда е във мрака.

 

Той погледнал ù косите -

дълги, черни и прекрасни.

И разбрал ù по очите,

че обича бурни страсти!!

 

Нея сякаш я познавал -

май се казвала Янита**!

Дълго ù се възхищавал!!

В крайна сметка я попитал:

 

Хей, създание прекрасно,

що те няма във Едем?

Мила, колко е ужасно

да е празен ден след ден!

 

Скитал там съм безконечно,

безнадеждно век след век!!

И след търсенето вечно

сетне аз намерих теб!!

 

Ти за мене си небето -

все тъй синьо и безкрайно -

всички риби във морето,

розово масло омайно!“

 

Ще повярва ли обаче

тя на тези думи „сладки“?

Не е вярно, че сваляч е,

но ще прави ли догадки?

 

И да вярва и не вярва,

ангел вечен си остава

като всички от състава!!

Само че не осъзнава!

 

Раят не е на небето,

не в библейските бележки!!

Той е тук – в УНСС-то -

при красивите колежки!!

 

 

 

* Установил, че е базирана на удължени мигли, фон дьо тен, червило, сенки и др.

**Даяна, Биляна, Ивелина, Десислава, Николета, Габриела, Мария, Милена, Валерия, Михаела, Кети, Елена, Петя, Райна, исках да ви спомена редом, но такива изящни създания като вас ме оставят без думи. А в потока още колко има...

 

© Сандостен Калций Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • О, не! Ей това е поет -- който щедро дава сърцето си на целия поток!
  • Свежар си
  • Успя да ме разсмееш, човеко!
  • С поздравления за академичния дух!
  • Супер!Браво на момчето -
    ангел от УНСС-то
    за отличните бележки
    на всички хубави колежки!
    !
  • Хах, поздрави, беше ми интересно да прочета. Със сигурност си намерил място в сърцето им.
Предложения
: ??:??