С тънка свещ във ръцете ми - вярата,
аз ще тръгна навред по света.
Всяко зло като лист ще изгаря,
от лъжи ще горчи съвестта.
Светъл лъч в тъмнината на нощите
от далечна звезда ще блести.
Прегърни го с тъгата на прошката
и на себе си първо прости!
И пред диска на слънцето гледай
как над нашата грешна земя
небесата ни спускат победно
като нова надежда деня!
С тънка свещ във ръцете ми - вярата,
ще измоля за нас благослов!
Боже мой, ти прости ни покварата -
подари ни отново любов!
© Елена Костадинова All rights reserved.