May 3, 2016, 8:57 PM

Вяра 

  Poetry » Other
591 0 2

Стъмва се, навън е морна пролет -

гръб обърнах на деня и го разплаках.

Отчаянието ми, седнало на трона

на оптимизма ми остатъчен посяга.

 

Няма съм, отпусната и тромава,

чувствам силата си като пеперуда.

В душата ми редят се само пробиви

на мислите ми черни са прелюдии.

 

Няма край едно и също нижа -

моля се на крехката надежда.

Сляпа ли е, мен защо не вижда?

Или насам не иска да поглежда.

 

Да откъсна смело ли синджира

на безверието в собствената сила?

Отчаянието грубо да натиря,

щом чаша с песимизъм съм изпила.

 

Разгръщам се, лицето си откривам!

На чудо, скоро моля се, да случа -

в  разпукналата, пролетна магия

и себе си на вяра да науча.

 

02-05-2016

© Десислава Вълова All rights reserved.

Христос Възкресе!

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не го бях чела, но повярвай ми - Добър знак е според мен. Спокойно мога да кажа, че ми харесва.
  • Много съм изненадана, че нямам нито една тройка или по-малко! Това добър ли знак е?!
Random works
: ??:??