Той играе комар и не вярва, че има и утре.
Стъпва нервно – почти изорава годините.
Той живее със някаква собствена мъдрост.
А краката му вечер в студената стая изстиват.
Той играе комар и умът му работи различно.
Вечер. Сянка. Рулетки. Забрава. Ракия.
И сънува от близкото минало някаква личност.
Много рядко сънува, защото обича да пие.
Той играе комар. И не знае, че има спасение.
Той не иска да бъде спасяван, не иска да знае.
Светът му го псува в очите – кафяво-зелените –
и, стиснал остена във зъбите, лае ли, лае.
Той играе комар. И не може да връща услуги.
И светът му - полепнала с тънка ръжда тенекия -
свива устни и бавно целува се с другите
пред очите – кафяво-зелените.
И той пие ракия.
Вечер хапе студът. И нахално му къса чорапите.
А отнякъде ясно се чува как кучета вият.
Той не вярва в живота. За него е тежък и грапав.
Ала все още вярва в човека.
И го черпи с ракия.
© Елена Биларева All rights reserved.
И светът му - полепнала с тънка ръжда тенекия -"
Впечатлена съм!Аплодисменти!