Sep 17, 2008, 9:03 AM

Вяра, надежда, любов 

  Poetry » Phylosophy
958 0 9
 

Вярваш ли още в доброто,

в чистите детски очи?

Може би влязло е злото

в нашите човешки души.

                            

Тръгваш ли в деня си

                            с Надежда,

с усмивка и с дума добра?

Или оплетохме Живота

                                 в прежда

от алчност, завистливост и суета?

 

Как ли ще влезеш във

                                     храма 

и с три пръста, слети в едно,

пред иконата свята застанал,

ще се молиш за нещо добро?

 

А Бог ни отгоре

                              поглежда,

като баща - мъдро

                           и с Благослов,

дарява ни с Обич, с Надежда,

          с Вяра ни пази, с Любов.

 

Че трудна е, братко,

                                   съдбата,

а животът - объркан,

                                    суров -

не храним ли ние душата

с Вяра, с Надежда, с Любов!

© Дора Ефтимова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??