Вяра според врява.
( Като молитва )
Един е Господ Бог, един е пътят
да го следваме,
но някак си от памтивек,
различни пътища поемаме...
Във всяка търсена пътека,
сред мрак, мъгла, към всичко свято,
след всяка грешка, молеща утеха,
го търсим като гладно ято...
С крила подрязани и устремени,
летим към все възвишени успехи,
в делата земни неуспели,
обличаме съдбата си в доспехи...
А те - чедата му са много,
безбожници, светци и грешници,
едни го хулят, други молят,
богати, бедни, болни, клетници...
Ще се помоля тихо, Мили Боже,
да имам здраве, сила и да вярвам,
че без проглеждане не може,
слепците никога не вдигат врява...
Д. Антонов
© Данаил Антонов All rights reserved.
да имам здраве, сила и да вярвам,
Да се помолим!