Apr 14, 2008, 9:37 PM

Вярно или неВярно... 

  Poetry » Phylosophy
591 0 2
Страховете във вяра мълчаха,
точно по твоя сценарий, нали?
Вярата, неразбрана обаче,
в кръвта по дланите се стопи.

Всяко днес е забравено утре -
семпла, календарна проява.
В тленна утайка ли трябва да тръпна,
до Съда ти безмислен, претеглящ морала?

Не забравяй кой те измисли!
Сляпо издигна ти пиадестала.
Точно от мен ли ще искаш
свещ да запаля на човешката слабост!

Знам, не копнееш за слава.
Апокрифни са думите, в огледало,
не за теб, а за човешката плява.
А твоята вяра, къде е?

Разбирам. И тя е отдавна изтляла...

© Стоян Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??