Oct 13, 2009, 1:15 PM

Вятър 

  Poetry » For kids
3539 0 9

                ВЯТЪР

 

Стига, ветре, си лудувал,

спри се, престани,

остави ме да затворя

уморените очи!

 

Цяла нощ вилнееш, духаш,

не мирясваш вън,

по прозореца надаваш

барабанен звън.

 

Ти уплаши и прогони

моя сладък сън,

махай се, иди далече

с този адски шум!

 

Чукаш, тракаш и нехаеш

колко се гневя,

че не мога като тебе

волно да летя.

 

Да се вдигна  в небесата

с òрлови крила,

да погледна от високо

нашата земя!

 

 

© Ракина Радева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??