Nov 27, 2016, 11:22 AM

Вятър 

  Poetry » Other
254 0 0

Я виж как изчистих от себе си

толкова много лица!

Не е трябвало време.

Само сърце.

Подухва навън някакъв спомен.

Води след себе си образи.

Красиви са. Не и за мене.

Отивай си, ветре, Махни се сега.

Ти довя тази потребност -

на новото време духа.

Смачкани хора,

лишени от съвест,

да правят това - 

Да унижават, лишават, отнемат,

да награждават с чуждия труд...

Отивай си, ветре, вече е време

на съвестта да почукам.

Дано ме приеме.

Ти отивай при друг.

Ти не си спомен.

Ти не си вятър.

Ти си юмрук.

Отивай си.

Аз още съм себе си. Няма остатък.

При мен е спокойно. Напук.

© Владимир Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??