Sep 6, 2004, 1:29 PM

Вълча песен 

  Poetry
1150 0 1
Моля те, пусни ме да си ида,
душата ми копнее вълча песен да пее,
моля те, не я затваряй в мида
не я обричай вечно да тлее.

Знам, нощ е, но звездите осеяли пътя ми
издират мойте нозе.
Тълпите хорски в жега измръзнали
жадно се впиват в мойто сърце.

Искам сама, сред свои,
с тихия дъжд да се слея,
дори и в най-силните житейски порои,
пак сама, с вълци моята вълча песен да пея.

Не искам сред хората. Те са коварни.
А сред диви вълци, черни орли,
сърцето ми клето вълчо да стане,
че човешко сърце най го боли...

© Ана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??