Oct 24, 2009, 11:49 AM

Вълче време 

  Poetry » Civilian
749 1 5

 

 

 

 

Като лепкава гъста мъгла

неусетно се стеле омраза,

все по-трудно е здрава душа

да остане  сред тази зараза.

 

„Вълче време  в човешка  гора”

е пиесата днеска модерна,

с талантлива актьорска игра

а пък жанра – комедия (черна).

 

В нея всички се включват със страст,

все  участници -   публика  няма.

„Както другите  - също и аз” -

и поглъща го вълчата яма...

 

И полека човек се променя -

заядлив, начумерен и зъл.

Топлината в душата се сменя

от космически хладен метал.

 

Да, обаче, какво става после -

и във радост и в мъка си сам.

А пък сам - ти си просто израстък -

без да чувстваш, да виждаш и ням.

 

Ето точно това е предвидил

по сценарий вълкът-режисьор,

за  да може спокойно  да граби,

без да има контрол и отпор.

 

Докога ще сме жалки пионки

в уродлива, жестока игра.

Ако не нас самите, сме длъжни  децата си

да предпазим от тази съдба.

 

Нека  с воля и гняв се опълчим,

без  апатия, злоба и страх.

Ако с вълците вием по вълчи,

по  какво сме различни  от тях?!

 

 

 

© Любител All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??