Самотна Вълчица на скалата стои
и гледа Луната.
Изпрати вече залеза тя и все така самотна –
чака ли, чака...
Послания праща, зове своят любим -
зове го, но знае.
Знае, че няма да дойде той -
сама ще остане.
Тя чуваше воят му, виждаше го
от скалата,
как тича на воля със своята глутница
там през полята.
Щастлив ли бе той - се питаше
Вълчицата в мрака.
Пожела му да е щастлив и тръгна
сама през гората.
Сама да бъде тя вече бе свикнала -
сама е била от самото начало...
Другарят свой бе намерила,
Вълкът свой намери,
но такъв е живота - самотна
в този живот да остане...
Самотна Вълчица на скалата стои
и гледа Луната.
14-08-2018 Maryroj
© МД All rights reserved.