Jun 15, 2012, 9:33 AM

Вълци 

  Poetry » Other
594 0 2

Блясъка в очите на вълка

е по-червен дори от кръв човешка

и от подпалени огньове във нощта,

от роза алена във нощ гореща.

 

А воят му във нощната мъгла

навява горест в слабата душа.

Подобно на храна прогнила

смърди в душите ни страха.

 

Сънят все тъй не идва,

подгонен бяга сред мъгла.

И вълци глутница го следват...

препуска бясно през нощта.

 

Огньове светят, хвърлят искри,

приканят гладни зверове.

И светят пак очите пъстри

от шумата на храстите навред.

© Константин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Здравей ! Пиши за преживени неща ,опитай се да балансираш преживяното.Много натурализъм , Зола може в прозата.
  • Много зле. Ще постигнеш внушение и звучение само ако пишеш за нещо, което наистина си преживял. Но, нека го приемем, като упражнение по поетично писане за сега.
Random works
: ??:??