Oct 20, 2021, 4:27 PM

Вълшебен пир 

  Poetry
295 4 2

Сред гънките на времето чудато.

В извивките на делничния ден.

Зад приказния шепот на душата

присядам тихо със самата мен.

 

И слушам, слушам упоена

ритъма на живия живот.

Поемам дъх с радост учестена

на случая в неспирния му ход.

 

Закотвена в сърцето си долавям

Вселенското дихание отвред.

Но следвам пулса, стъпките към рая

от чудесата преминаващи пред мен.

 

А те, редят се в наниза светлинен.

От яркост цялата дъга блести.

Очите ми се хранят до насита

в единство с тоз вълшебен пир.

 

Зад призрачни стени приижда

вечност,

през звук далечен с тътен  глух

Долавям песен, нощна серенада...

Почакай миг, щастлива искам

да остана тук!

 

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??