Aug 13, 2017, 5:54 PM  

Въпрос на разбиране 

  Poetry » Free verse
311 1 2

 

Светът е върволица от точки. 
Черта до черта. 
Изхвърля ме често центробежната сила. 
Сънувам изумрудени стъкълца. 
Напомнят ми за виновност. 
Фокусът не пада в средата. 
Но нали знам... 
Въпрос на дълбоко разбиране. 
Червени и жълти петна е денят ми. 
Понякога сини. 
А аз съм совалка. 
Моите птици трептят или плуват.
С вас ме свързва високочестотна антена. 
По-добре да си премълчим. 
Цветовете говорят. 
Завършвам с точка – 
началото на нова Галактика. 
Странно е,  но Кандински поне
ме разбира.

© Миглена Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Между крайната и началната точка има място за всичко, което може да бъде измислено(сътворено)...
    Харесах и аз!
  • И аз те разбирам, Мигленче. В проективната геометрия наричат правата "ред точки", но:

    "Светът е върволица от точки."

    ми хареса много повече!
Random works
: ??:??