Sep 30, 2015, 10:20 PM

Въпроси 

  Poetry » Phylosophy
586 0 0

Всяка стъпка обмисляш.
Защо стъпваш тогава
накриво? 
Всяка дума премисляш.
Защо тогава 
губиш всичко,
що ти е мило?
Сърцето ти ли говори,
или изричаш само
лъжи и преструвки?
С разума си дали спориш,
когато на чуждо рамо
облягаш се,
когато отдаваш се
на чужди целувки?
Обичаш ли да си играеш
на шега
с нечия слабост?
Обичаш ли, когато откраднеш
със думи
нечия младост?
В огледало се гледаш,
но дали виждаш
точно себе си там?
Чувстваш ли срам,
когато обиждаш?
Сигурно ненавиждаш,
когато се вгледаш
и видиш, че всъщност 

си сам.

© Зорница Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??