Feb 17, 2009, 11:37 PM

Въпроси 

  Poetry » Love
638 0 8

                       Въпроси

 

Често ми задаваш разни въпроси,

на които не може да се отговори само с "да" или "не."

Виж ме! И добре представи си,

че в гърдите си нямам  компютър, а имам сърце!

 

То не е направено със схеми и чипове,

в него нещо друго ври и звучи,

то е пълно с образи и спомени за мигове,

там някъде място имаш и ти.

 

В сърцето ми има много любов и малко омраза,

и са събрани много образи и много мечти,

то трябва да стане  tabula rasa,

за да се нарисуват образи с нови черти.

 

Ако те срещнех тогава, за когато ме питаш,

щях да се радвам и да те гледам с любов,

щях да искам за себе си нещо да ми разкажеш,

но да се втурна в живота ти не бих бил готов.

 

Една мимолетна среща още не е любов,

макар и скътана дълбоко в сърцето,

тя трябва да се извади и оцени с поглед нов,

за да се види и душата, не само лицето.

 

Ето затова възторжено щях да те гледам,

с радост щях да слушам за твойте дела,

не бих се стремил към лесна победа,

особено като знам

какво скъпо нещо за мен си била.

 

Скъпите неща с много нежност се пазят,

дори тогава, когато ги гледаш в чужди ръце!

Грубияните само веднага посягат,

защото в гърдите си имат компютър, а нямат сърце,

                                        1999 година

© Асен Стефанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??