Apr 22, 2008, 11:02 AM

Въпросът на поета 

  Poetry » Phylosophy
454 0 4

Въпросът на поета

 

О, музо, покажи ми светлината,

която тъй горчиво търся.

Кажи ми - може ли душата

от своите суети да се отърси?

 

И има ли покой накрая

на мъчното, студено бреме

или ще чакаме във рая

мирът и знанието да вземем?

Ще стигне ли душата мъчна

до своите покои сини,

или иронията злъчна

пак ще изсмуче моите сили?

 

Кажи ми, музо, накъде сме -

пропадаме ли, или греем?

Кажи ми, музо, откровено -

на себе си ли ще се смеем?

 

Кажи ми, щото в тебе търся

покоя на душата своя,

кажи ми, за да се отърся

от демоните на героя.

 

Кажи, а после ме обичай,

бъди със мен във пътя вечен,

немигащо във мен се вричай

във вярност, в нов живот обречен.

© Нико Ников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добре звучи,хареса ми ПОздрави
  • Кажи ми, музо, накъде сме -
    пропадаме ли, или греем?
    Кажи ми, музо, откровено -
    на себе си ли ще се смеем?

    Понякога и така се случва!
    Поздрави!



  • Добра идея е да питаш музата, сигурно ще ти отговори
  • Според мен, всичко е въпрос на себеусъвършенстване... Който го търси- ще го намери. А ти го търсиш... Аз- също.
Random works
: ??:??