Jul 28, 2022, 9:13 AM

Върбице 

  Poetry » Other
374 2 3

ВЪРБИЦЕ


Върбице, защо си зелена,
защо тъй обичаш реката?
Върбице, защо си родена,
защо шумолят ти листата?

Родена съм малка, зелена
и мама бе толкоз зелена.
Обичам и пазя реката,
затуй шумолят ми листата.

Върбице, кажи ми сестрице,
за кой над реката тъжиш?
За кой си събрала сълзици,
за кой от години не спиш?

Събрала съм много в душата
сълзици - златни пендари
за мама де тук до реката
отсякоха върли дървари. 
 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??