May 11, 2012, 12:21 PM

Върви си 

  Poetry » Other
492 0 1

Старост, моля те върви си!

Върви си и не ми пречи!
До мен когато си, личи си –
аз искам да съм млада, разбери!
 
Не ми изпращай бръчка подир бръчка,
далече стой от моето лице!
От мене да се махаш, ти заръчвам –
без тебе ми е толкова добре!
 
След теб вратата здраво ще заключа,
ще сложа надпис “Достъп забранен”!
А после и охрана ще поръчам,
от тебе да ме пази нощ и ден.
 
Заради теб косата ми прошарена е вече
и тъмни кръгове очите ми грозят!
Не си добре дошла, от мене стой далече –
сбогувам се със теб за кой ли път?!
 
А ти отново пред вратата ми заставаш,
готова с взлом в живота ми да влезеш!
Защо да ме преследваш не преставаш,
защо завинаги от него не излезеш?!
 
Стоиш пред мен, ехидно се присмиваш –
със мене знаеш, лесно ще се справиш.
Не само тялом, но и духом ме убиваш –
за мен защо не искаш да забравиш?!
 
Умолявам те, върви си! Ще ти дам награда!
Отказвам се от всичко, само стой далече!
Защото искам да остана вечно млада,
а твойто съществуване ми пречи!

© Надя Уорендър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??