Sep 18, 2010, 11:53 AM

Вървял ли си по моя път след мене 

  Poetry » East forms
615 0 3

Вървял ли си по моя път след мене,
когато ален залезът гори,
когато се прегръщат студовете
или когато утрото звъни
от тихия проблясък на росата?
Не бързай да открехваш ти вратата
на моя свят, там дремят бури зли!
Пробудиш ли ги, в миг ще затрещи
небето ти, в което като ястреб
разпервал си криле със дух могъщ.
Светът за теб ще стане неприсъщ
със своя лик, злокобен и свиреп...
- Открехна ли на твоя свят вратата
на бурята, ще върна красотата.

© Росица Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??